Ikke en støvdott

Dette er ikke et vanlig hotell. Gjestene bor ikke her for å ha et sted å sove mens de er på Hamarøy, det er overrasende mange som kommer langveisfra ens ærend for å bo på Edvardas Hus. Ryktene går, som de sier. Og det kan jeg skjønne, for det er ikke lite man får når man sjekker inn i ett av de to gule husene som utgjør hotellet. (Det var nesten så jeg hørte reklamestemmen inni hodet mitt mens jeg skrev det der.)

En vanlig romvask tar ca 45 minutter (om man er effektiv), og resultatet skal være et prikkfritt rom. Vi snakker støvtørk av alle overflater, hver bidige dag. Lister, karmer, dørhåndtak, lamper, bøker, bord, oppå hattehyller og bilderammer. Gulvet under sengen er så rent at man kan speile seg i det og det er ikke snakk om at sengeteppet kan henge tre cm lenger ned på venstre side.

Hver overflate på badet blir polert. Flisbelagte vegger er kanskje pent å se på, men det tar tid å pusse hver flis, hver dag. (Nå overdriver jeg, vi trenger kun å polere fliser som er skitne, jeg vil tippe det utgjør ca 150 fliser pr rom.) Jeg har tidligere nevnt det, men siden vi ennå ikke har vendt oss av med uvanen nevner jeg det igjen: Når dusjen blir polert skrur vi litt for ofte på dusjen med et uhell og vasker videre med bløt t-skjorte og vått pistrete hår hengende ned i ansiktet.

Det morsomste rommet å rengjøre er bibliotek nr to. Der skal vi kun støvsuge, tørke støv og sørge for at det ikke har kommet spindelvev siden sist. Det sistnevnte gjør vi ved å gå rundt i rommet og veive med armene. “Bedre oss enn dem” som Valdemar sier. Det er nesten så jeg venter på dagen en gjest skal se meg mens jeg beveger meg i hjørnene av rommet med ukontrollert veiving. Og vått pistrete hår og en bløt t-skjorte.

Vi er for pirkete tenker du kanskje? Av og til blir rommene kontrollert etter vask og dette er noen bemerkninger jeg har fått på rommene mine:

  • Død flue i bossbøtten
  • Øyevipp hengende igjen på veggen
  • Feil plassering av pute
  • Dråper på dusjkabinettet

Vi spøkte en gang med at vi kunne jobbet for CSI slik vi holder på. Men det er jo egentlig de(/dere?) kriminelle som burde leie oss. Ser for meg annonsen på Finn.no
“To flittige jenter tar på seg oppdrag med å rydde og vaske åsted. Prikkfritt resultat kan garanteres, med totaltfjerning av både blodflekker og DNA. Frisk eim av grønnsåpe er inkludert i prisen”

Dagens lærdom: Fridager må settes pris på.


2 thoughts on “Ikke en støvdott

  1. Tror politiet ville biltt skeptisk hvis de kom til et mistenkt åsted og fant et sted som så rent som ingen steder har vært siden 50 tallet (kasnkje med untak av ingrid espelid sitt kjøkken på godmorgen norge)

    1. Men hele poenget er jo at det ikke skal være mulig å se at det er et åsted. Om du kommer inn i en shinet leilighet tenker du da “OI her har noen blitt skutt!”? =P

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s