Hvorfor jeg ikke har kjæledyr

De som kaller meg “klumsa” vet oftest ikke hva de snakker om. De refererer gjerne til at jeg snubler i en dørstokk eller velter kaffen over meg på flyplassen. Eller faller på bussen. Detter på rumpen når det er glatt ute. Rygger inn i fremmede så de søler kaffen sin utover seg. At jeg ikke kan gå på høye hæler, eller at jeg konstant har små kutt på fingrene. Kun småting altså.

Et av mine større problemer er at jeg får lov til å være i nærheten av elektroniske apparater. De som kjenner meg vet at… Nei, vent. De som har møtt meg vet at vesken min er full av duppeditter som egentlig virker, bare man gir de litt kjærlighet og finner alternative løsninger.

Ta PCen min for eksempel. Greit nok, så burde jeg ikke lagt den løst i vesken min, og så hengt vesken på sykkelstyret. Det er lett å være etterpåklok og vite at spiler i fart kan knekke av hjørnet på skjermen. Men den virket da fint etter at jeg hadde gaffateipet delen fast igjen. Det som ødela PCen var vannglasset jeg veltet over tastaturet. Til informasjon virker PCen min fortsatt fint, bare jeg bruker TVen som skjerm.

Fun fact 1: Nei, jeg har ikke lært. Jeg spiser middag mens jeg skriver dette.
Fun fact 2: Mine to tidligere PCer ble stjålet.
Fun fact 3: Jeg har aldri råd til forsikring, ettersom jeg bruker alle pengene mine på nye PCer.

Så har vi sagaen om telefonene mine. Jeg har hatt syv telefoner, noe som egentlig ikke er så sjokkerende ettersom disse er spredt utover ti år. Saken er at jeg ikke en eneste gang har kjøpt meg ny telefon fordi jeg gikk lei av min gamle. I samtlige tilfeller har jeg sakte skadet mobilen helt til den har dødd i hendene mine – ekspertene strides om drapene er forsettelige eller uaktsomme. Jeg liker å kaste på mobilen min. Når jeg ikke gidder det, vifter jeg med den. Ligger den på bordet ber den jo om å bli snurret på. Overrasket over at jeg bare har hatt syv mobiler? Jeg har tydeligvis valgt robuste modeller tidligere, for min nye smarttelefon varte kun i en måned.

La meg ikke begynne på reglen om alle plantene jeg har tatt livet av. En liten smakebit: På 24 timer drepte jeg en plante som ikke kunne dø.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s